Пица с домашна лютеница, сирене и яйца

05/01/2017
"Вкусна пица по-български, която направо отвява италианските си събратя "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо967
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с малко топло вода, добавете захарта и щипка брашно. След като маята шупне я прибавете към пресятото брашно. Добавете солта и зехтина. Налейте хладка вода и замесете меко тесто.

Оставете тесто, за да втаса. Готовото тесто разточете и оформете пицата. Сложете тестената кора в подходяща, намазнена тава за печене.

Намажете отгоре с лютеница, поръсете с натрошено сирене и зехтин. Подредете нарязаните яйца на филийки.

Запечете в загрята фурна. Преди готовност, поръсете с настърган кашкавал и босилек. Допечете до разтопяването на кашкавала.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар