Питка стъпка по стъпка

05/01/2017
Sonia Danova
отSonia DanovaНовак811
"Когато един кулинар има сърце на художник и ръце на скулптор, резултатът е тази съвършена пита "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 600
  • Преглеждания за месеца412
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробете маята и я сложете в съд с 4 с.л. брашно и 100 мл вода. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес, покрийте с чинийка отгоре и оставете на топло за 10 минути, за да се активира.

Брашното сипете с дълбока купа, направете в средата кладенче и сложете останалите продукти, активираната мая и остатъка от млякото (водата). Разбъркайте добре с лъжица, а след това продължете разбъркването с ръка.

Ще получите средно твърдо, еластично тесто, което месите продължително до получаването на мехури или удряте 100 пъти в гладка повърхност. Щом повърхността му стане гладка, го покрийте с кърпа и го оставете да втаса на топло.

Разделете тестото на колкото части ще са ви нужни за оформянето на питката, оставете ги да се отпуснат, след което ги оформете както ви харесва или както е показано на снимките. Оставете отново да втасат и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути или до готовност.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14
marcheva14
05.01.2017 17:30
Още веднъж разкошно изпълнение. Моите поздравления! Не бих могла да я повторя, честно, за огромно мое съжаление... мда.
2
0
Mariana
Mariana
05.01.2017 16:20
Разкошна, майсторско изпълнение!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв