Запържено кисело зеле

05/01/2017
"Постна селска гозба с неповторим, но познат и обичан аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо671
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лук - 1 - 2 глави
  • кисело зеле - 450 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер
  • бульон - 1/2 ч. ч. зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се лука на средно и морковът се рендосва. В тава се добавя зехтинът и след като загрее се прибавят нарязания лук и моркови, запържват се за 5 мин.

Добавя се нарязаното кисело зеле (ако е необходимо се обезсолява предварително) и се задушава за 10 мин.

Добавя се 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон и червения пипер. Оставя се на огъня докато водата изври и започне да се пържи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
Готвя често така, по някога добавям и месце...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв