Лесен млин

Елена ДимитроваЕлена Димитрова
Новак
1051515842
Лесен млин
Снимка: Елена Димитрова
1 / 6
14/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Разкошен млин със златиста коричка, който се пече само 20 минути, какво повече може да иска човек от живота?"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. голямо
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л. (ако сиренето не е солено)
  • сирене - 100 г натрошено
  • масло - 60 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да се изпълни рецептата, киселото мляко трябва да се разбие със содата, а получената смес да се остави да шупне.

После към нея се влагат поетапно яйцето, брашното и солта, като разбиването продължава.

В края се добавя и натрошеното сирене. Така получената смес се разстила в тава, покрива с хартия за печене.

Отгоре се поставят парченца масло, които леко се натискат, за да навлязат в сместа.

Съдът се поставя в загрята на 200 градуса фурна и тутманикът се пече близо двадесет минути, или докато придобие златиста коричка.

Лесният млин е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Невероятен млин, щом го сложих на масата за миг изчезна :-)
11.10.2020 17:27
Жечева
Жечева
Страхотен,мек и сочен!
01.03.2020 10:35
Тодорова
Тодорова
Задължително добавете понемалко сол в тестото, да се овкуси :)
21.01.2017 14:12
3
1
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Страхотен става, не мазен и мноого вкусен, вчера го приготвих и днес отново го пожелаха :) Не само че бързо се приготвя, но и е доста икономичен!
19.01.2017 17:49
9