Супа топчета за ценители

06/01/2017
"Супа топчета не е просто обикновена супа, а състояние на духа, както биха казали кулинарните критици "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
87 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164 518
  • Преглеждания за месеца26160
  • Преглеждания за седмицата431
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена87

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнените морков и червена пиперка. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре. След това добавете към тях надребнените картофи. Вложете и нарязаната целина. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете сместа да заври, а през това време се заемете с каймата.

Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета и ги добавете. След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още петнадесетина минути.

Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко и яйцата. Вземете малко от супата с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично.

След това отстранете тенджерата от котлона за кратко и прибавете в нея застройката, бъркайки. Върнете на котлона и пак разбъркайте. Поднесете с наситнен магданоз и лимон.подобни рецепти тук

5 13
4 1
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

ГАЛЯ ДУМАНОВА
Рецептата е страхотна,вече само по нея приготвям супа топчета!
0
0
Митко
Митко
13.06.2017 19:45
Вкусно!
0
1
Даниела Русева
Обичам я тази супа, но винаги ми се иска друг да ми я сготви, не знам защо така. А тази изглежда примамливо!
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв