Супа топчета за ценители

06/01/2017
"Супа топчета не е просто обикновена супа, а състояние на духа, както биха казали кулинарните критици "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
145 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо531 723
  • Преглеждания за месеца33102
  • Преглеждания за седмицата1860
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена145

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджера и задушете наситнения лук на средна температура. Добавете поетапно наситнените морков и червена пиперка. Гответе под капак, докато всички продукти омекнат добре. След това добавете към тях надребнените картофи. Вложете и нарязаната целина. Разбъркайте и добавете към 2 л вода. Оставете сместа да заври, а през това време се заемете с каймата.

Овкусете я с подправките и половината магданоз и я омесете. Приберете я на хладно, за да се постегне. Когато супата започне да ври, оформете топчета и ги добавете. След като се появят на повърхността, вече са сварени. Тогава добавете фиде. Подправете на вкус и оставете супата да ври на слаб огън още петнадесетина минути.

Междувременно пригответе застройката. Разбийте киселото мляко и яйцата. Вземете малко от супата с черпак и след като се поохлади, добавете при сместа с яйцата на тънка струя, като бъркате енергично.

След това отстранете тенджерата от котлона за кратко и прибавете в нея застройката, бъркайки. Върнете на котлона и пак разбъркайте. Поднесете с наситнен магданоз и лимон.подобни рецепти тук

5 22
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Силвия
Силвия
14.01.2018 12:01
Най-вкусната супа топчета. Вместо фиде ползвам ориз.
5
0
Diana Dineva
Diana Dineva
21.12.2017 04:58
Който и готвач да питате ще ви каже, че на супа топчета не се слага нито картофи нито фиде?! Кой я е измислил не знам? И никога не слагам цяло яйце само жълтъка иначе ще се пресече застройката!
15
16
Tihomir Petrov
Tihomir Petrov
24.01.2018 19:45
Имате много здраве и двете! Без картофи е за студентските столове. Както повечето рецепти и тази не е нашенска, така че направете си справката-Sulu köfte или Ciorbă de perișoare. Като не слагаш картофи и фиде и половината яйце то какво остана - гола вода с чушки и кайма. Като не можете да готвите - не коментирайте!
13
3
Илияна Гегова
Аз също си ползвам само ориз, никакви картофи и фидета, това е за студентските столове. Но застройката си я правя с цялото яйце и никога не ми се е пресичала. :)
2
3
Диляна
Диляна
31.10.2017 09:20
Страхотна лесна и оригинална рецепта. Вкусна и апетитна супичка.
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв