Бисквитена торта с Рафаело крем

10/01/2017
Нина Иванова
отНина ИвановаПомощник Готвач402251
"Когато искаш да кажеш на някого Обичам те по вкусен начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 391
  • Преглеждания за месеца983
  • Преглеждания за седмицата347
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за блата
  • бисквити - 300 г с масло
  • ликьор - 1 - 2 капачки
  • прясно мляко - в което се натопяват бисквитите
  • за крема
  • масло - 125 г
  • сметана - 200 мл за сладкиши
  • бял шоколад - 200 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • лимонова кора - кората от 1/2
  • ванилия - 1
  • кокосови стърготини - 100 г
  • за декорацията
  • бонбони - 7 бр. Рафаело
  • бита сметана
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя кремът. Започнете, като разтопите маслото на водна баня. След това го оставете да изстине. След това разтопете белия шоколад на водна баня и го оставете като маслото да изстине.

Следващата стъпка е да смесите маслото и белия шоколад и да прибавите бавно към сместа заквасената сметана. Разбъркайте добре сместа. След това добавете ванилията, кокосовите стърготини и настърганата лимонова кора. Следва разбиване на сметаната на сняг и прибавянето ѝ към крема. Кремът се бърка на ръка и не се използва миксер :)

Следващата стъпка е да намокрим биксквитите с мляко и да ги топнем в ликьор. Първо намазваме с малко крем подноса, в който ще редим тортата, и след това подреждаме пласт от напоените бисквитки. След това слагаме пласт крем и отново редим ред с натопените в мляко и ликьор бисквитки. Най-отгоре завършваме с крем. Тортата остава 12 часа в хладилника.

Когато извадите тортата, я украсете с разбитата сметана и бонбоните Рафаело :) Накрая поръсете тортата с кокосови стърготини :)

Да Ви е сладко :)подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар