Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Белтъчен сладкиш с крем

Белтъчен сладкиш с крем

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53265297249
Белтъчен сладкиш с крем
Снимка: К.Георгиева
1 / 11
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Знаем всички вкусни причини да започнете диетата от другата седмица или догодина, ето и една от най-основателните - белтъчен сладкиш с крем"

Необходими Продукти

  • за блата
  • белтъци - 8 бр.
  • брашно - 13 с.л.
  • захар - 13 с.л.
  • за крема
  • жълтъци - 8 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • течна сметана - 500 мл сладкарска
  • желатин - 2 пак.
  • шоколад - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците за блата се разбиват на твърд сняг, като постепенно се прибавя захарта. След това се добавя брашното и сместа се разбърква добре с шпатула в посока отдолу на горе.

Сместа се изсипва в тава с хартия с приблизителни размери 20/30 см и се пече на 180 градуса без вентилатор около 12-13 мин. Когато е готов блата веднага се сиропира със 100 мл врящо мляко и се оставя да се охлади.

Кремът се приготвя като млякото се слага да заври. Желатинът се накисва в 8 с.л. вода. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Когато заври млякото се добавя към жълтъците и се връща на огъня да кипне. Веднага се смъква от огъня и се добавя желатина. Оставя се да изстине.

Сметаната се разбива на пухкав крем и към нея се добавя охладения яйчен крем и настъргания шоколад. От начало кремът е доста течен, но след това стяга като желе.

Кремът се нанася върху блата и се украсява по желание. Сладкишът трябва да престои 1 нощ в хладилник, за да стегне кремът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: