Карфиолени кюфтенца

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Карфиолени кюфтенца1 / 2
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • карфиол - 800 г
  • моркови - 500 г
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • хималайска сол - на вкус
  • зехтин - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и се задушава за 10 минути във вода (по желание към нея може да се добави и малко зехтин). В тенджера се сваряват карфиолът и морковите.

След като се сварят, се намачкват и към тях се добавят нарязаният магданоз и нарязаният лук, добавят се и подправките и се омесват добре.

Готовата смес се оформя във форма на кюфтета и се поставя върху тава, покрита с хартия за печене.

Пече се в предварително нагрята на 190 градуса фурна в продължение на 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: