Пухкаво тутманиче за забързани домакини

06/01/2017
Sonia Danovaот Sonia DanovaНовак
"Тестото замесете от вечерта, а на сутринта само изпечете този великолепен тутманик. Така бързо ще приготвите топла закуска за цялото семейство "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 580
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - около 700 гр на София мел за баници
  • сол - 1 равна с. л.
  • захар - 1 равна с. л. олио - 2 с. л.
  • вода - 400 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • За пълнежа
  • яйца - 3 бр. сирене - 300 г
  • олио - 10 с.л
  • масло - около 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото замесих вечерта. Трябва да получите еластично тесто. Разточвате на правоъгълник. В купа счупете трите яйца, натрошете сиренето и добавете олиото. Разбъркайте сместа. Разнесете я върху правоъгълната платка. Навийте на руло и нарежете на шайби.

В намаслена тава с диаметър 28 см наредете рулцата с разрезите нагоре. Покрийте тавата със стреч фолио или найлонова торбичка.

След това я поставете в долната част на хладилника. Аз поставих тавата в 21:00 часа. Сутринта включих фурната в 06:45 на 180 градуса.

След вдигане на градусите поставих малки парченца масло върху суровия тутманик. Поставих го да се пече за около 50 минути. Всяка печка пече различно, така че го наблюдавайте.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гинка Димитрова
Става чудесно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв