Празнична питка Охлюв

06/01/2017
Sonia Danovaот Sonia DanovaНовак
"За светеца, за именниците, но най-вече за всички, които обожават майсторски приготвените питки - рецепта за празннична питка Охлюв с подробни обяснения и снимки стъпка по стъпка "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 355
  • Преглеждания за месеца6470
  • Преглеждания за седмицата492
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Раздробете маята и я сложете в съд с 4 с.л. брашно и 100 мл. мляко или вода. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес, покрийте с чинийка за да се активира.

Брашното сипете в дълбока купа в която ще месите тестото. Направете кладенче в средата и сипете останалите продукти, активираната мая и остатъка от млякото / водата/.

Разбъркайте добре с лъжица, докато е възможно. След това изсипете на плота и започнете да месите с ръце. Крайният резултат трябва да е средно по твърдост тесто и да е еластично.

За да получите добрия резултат, тупнете тестото 100 пъти в плота. По този начин се доомесва, става гладка повърхността му и се образуват мехурчета. Оставете тестото да втаса.

За оформянето разгледайте снимките /стъпка по стъпка/. Весел празник! Бъдете Благословени! Дано съм била полезна.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mariana
Mariana
06.01.2017 12:35
Една питка, която всяка домакиня с гордост ще сложи на масата си! Майсторско изпълнение, както винаги. Страхотни снимки!
4
2

Виж всички коментари или напиши такъв