Лесни нахутени кюфтенца със сусам

06/01/2017
Анонимен
отАнонименНовак634
"Понякога импровизациите се превръщат в нещо страхотно!"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 280
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате суров нахут, трябва да се свари за около 30 минути. Ако използвате маринован от буркан или консерва, то той е готов за използване. След това нахутът се пасира и към него се добавят брашното, яйцата, солта и олиото.

Цялата смес се миксира, докато стане хомогенна (трябва да се получи гъста смес). От нея се оформят кюфтета и се слагат върху хартия за печене в тава. Върху всяко кюфте се поръсват няколко зърна сусам, след което тавата се поставя в загрята на 200 градуса фурна. Пече се до готовност.

За соса се смесват млякото и майонезата, а чесънът се смачква или нарязва на малки парченца и всичко се смесва добре. По желание се нарязват няколко чери домата за украса и цвят в чинията.

Бон апети!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар