Шефско пилешко гювече

Шефско пилешко гювече
Снимка: MIGLENA
2 / 5
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Нали знаете поговорката - Учи, маме, да не работиш? Измислена е точно заради тези шефски гювечета"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • кисели краставички - 5 - 6 малки или 2 - 3 големи
  • гъби - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • домати - 2 бр.
  • топено сирене - 4 бр. триъгълничета
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • риган - 1 ч, л,
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо предварително се сварява, като се посолява и се добавя 5-6 зърна черен пипер. В това време в тенджера с малко олио се запържват лукът, гъбите и доматите (нарязани на ситно), докато сокът от доматите се изпари.

След като месото се е сварило се реже на ситно и се добавя в тенджерата. Оставят се да поврат заедно, след което се добавят всички подправки. След това се приготвят 4 бр. гювечета.

Във всяко едно от тях на дъното се прибавя малко масло и се разпределят равномерно зеленчуците и месото. Добавят е и на ситно нарязаните кисели краставички и по едно топено сирене (по желание може да се сложи и повече от едно).

Накрая се чупи по едно яйце и се поставят във фурната. Важно е да се знае, че фурната не трябва да бъде предварително загряна, както и след като са готови, гювечетата не трябва да се поставят върху студена повърхност, за да не се спукат.

Пекат се на 200 градуса за 35 минути, малко преди да са готови, поръсете с предварително настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно!
25.04.2022 16:16
1
Стефан Бъков
Стефан Бъков
Обожавам рецепти, в които се слага от всичко, което се сетиш. Колкото повече - толкова повече. И не може да сбъркаш. Наздраве. :-)
06.04.2018 21:30
10
2
Радославка Андреева
Радославка Андреева
Абе хора, поредна рецепта в която слагате яйцето в гювечето и печете 30-35 мин.! Това яйце за толкова време става като камъче кораво! След като всичко се запече, се слага яйцето и 5 мин. са достатъчни, какви са тия 35 мин. печене......
19.01.2017 15:06
86
6
2
Покажи всички подкоментари