Кавърма в тиква

Кавърма в тиква
Снимка: Димитрина Димитрова
1 / 6
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Една рецепта, в която Царицата на есента се превръща в най-вкусния гювеч - невероятна вкусотия!"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр.
  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 5 глави
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и се покрива отвътре със зехтин, сол, 2 скилидки счукан чесън, чубрица и червен пипер. Оставя се настрана.

Отделно се надребнява месото и се задушава. Към него се слагат гъбите и чесъна. Сместа се поръсва с подправки.

Налива се чаша вода и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Така приготвената плънка се разполага в тиквата и се затваря с капачето.

Тиквата се пече на 200 градуса за 50-60 минути. Ястието се поднася с наситнени зелени подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: