Картофена яхния със свински ребра

06/01/2017
"Нищо не овкусява една яхния така, както порядъчно количество крехки свински ребърца и щипка червен пипер"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо951
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 0.500 кг
  • свински ребра - 1 кг
  • лук - 2 - 3 гл.
  • домати - около 500 г
  • чер пипер - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилитки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сваряваме добре свинските ребра. Можем да отделим месото, можем и да ги оставим така. Запържваме лука с обелените и нарязани картофи.

Слагаме доматите и бульона от ребрата. Оставаме да ври, докато картофите и доматите се сварят добре. Да не забравим да ги овкусим със сол, чер пипер, можем да сложим и един дафинов лист за вкус и скилидки чесън.

Ако е неоходимо прибавяме 3-4 с.л. брашно, което предварително сме го разтворили с вода. Всичко това остава още малко да ври, докато манджата е готова.

Сервираме, като поръсим отгоре с пресен магданоз и с много любов. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар