Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с крем от хляб

Бисквитена торта с крем от хляб

ДариатиДариати
Чирак
815021905021
Бисквитена торта с крем от хляб
Снимка: Дариати
1 / 3
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Има торти и торти, а има и невероятно вкусни торти, които стават по-хубави с времето и тази е точно от тях"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Закуска
  • хляб - 1/2 стар бял (около 400 г, с корите)
  • какао - 5 с.л.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • маргарин - 250 г
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • сладкарска сметана - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крем: Хлябът се накисва в хладка вода или прясно мляко. След 3-4 минути се изважда, отцежда се добре и се поставя в купа. Към него се добавят какаото, захарта и размекнатият маргарин. Всичко се разбива с миксер до получаването на хомогенна смес. Едва тогава се добавят и смлените орехи. Обърква се добре.

Блат: Бисквитите се потапят за кратко в сок от компот, вода или прясно мляко. Редят се по 10 бисквити на ред. Върху тях се маже от крема и пак се поставят бисквити. Получават се четири реда бисквити. Тортата се маже и отстрани с крем. По желание се украсява с разбита сладкарска сметана.

Тортата трябва да престои поне 12 часа преди консумация. Колкото повече стои, толкова по-вкусна става и въобще не се познава от какви съставки е кремът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: