Пухкави милинки

06/01/2017
"Не събуждайте семейството преди тези пухкави милинки да са излезли от фурната, а после неустоимият им аромат ще свърши всичко това вместо вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 156
  • Преглеждания за месеца5155
  • Преглеждания за седмицата1280
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топла вода оставяме докато започне да се образува пяна. В дълбока купа сипваме прясното мляко, сол, яйцето, оцет и олиото. Добавяме брашното постепенно и замесваме меко тесто.

Оставяме да втаса в намаслена тава докато обема му се увеличи 3 пъти. Намасляваме си ръцете и оформяме малки топки който редим в намаслена тава.

Поръсваме ги със сирене и ги оставяме да втасат отново за 20 минути. През това време запържваме 1 супена лъжица брашно и 2 щипки шарена сол в горещото олио.

Още докато е топло заливаме втасалите милинки и ги слагаме в загрята на 180-200 градуса фурна. Печем до зачервяване и след това ги намазваме с масло и покриваме с кърпа за 15 минути.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар