Пухкави милинки

06/01/2017
Румяна милчева
отРумяна милчеваЧирак13012371
"Не събуждайте семейството преди тези пухкави милинки да са излезли от фурната, а после неустоимият им аромат ще свърши всичко това вместо вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115 194
  • Преглеждания за месеца5260
  • Преглеждания за седмицата326
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топла вода оставяме, докато започне да се образува пяна. В дълбока купа сипваме прясното мляко, сол, яйцето, оцет и олиото. Добавяме брашното, маята и постепенно и замесваме меко тесто.

Оставяме да втаса в намаслена тава, докато обемът му се увеличи 3 пъти. Намасляваме си ръцете и оформяме малки топки, които редим в намаслена тава.

Поръсваме ги със сирене и ги оставяме да втасат отново за 20 минути. През това време запържваме 1 супена лъжица брашно и 2 щипки шарена сол в горещото олио.

Още докато е топло, заливаме втасалите милинки и ги слагаме в загрята на 180-200 градуса фурна. Печем до зачервяване и след това ги намазваме с масло и покриваме с кърпа за 15 минути.подобни рецепти тук

5 12
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Яница Николова
Вкусотия! Благодаря за рецептата!
0
0
Nina Nikleva
Nina Nikleva
12.02.2018 18:02
Благодаря за прекрасната рецепта, станаха много вкусни! Заливката я направих с 5-6 ч.л мас, 2 яйца и натрошено сирене.
0
0
Ивелина
Ивелина
21.12.2017 10:28
100мл олио в тестото ли се слагат или само за намазване?
4
1
Nina Nikleva
Nina Nikleva
12.02.2018 18:05
Аз го сложих в тестото, дори малко повече може да се добави.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв