Пухкави милинки

06/01/2017
Румяна милчева
отРумяна милчеваЧирак1301237
"Не събуждайте семейството преди тези пухкави милинки да са излезли от фурната, а после неустоимият им аромат ще свърши всичко това вместо вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 897
  • Преглеждания за месеца6746
  • Преглеждания за седмицата416
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топла вода оставяме, докато започне да се образува пяна. В дълбока купа сипваме прясното мляко, сол, яйцето, оцет и олиото. Добавяме брашното, маята и постепенно и замесваме меко тесто.

Оставяме да втаса в намаслена тава, докато обемът му се увеличи 3 пъти. Намасляваме си ръцете и оформяме малки топки, които редим в намаслена тава.

Поръсваме ги със сирене и ги оставяме да втасат отново за 20 минути. През това време запържваме 1 супена лъжица брашно и 2 щипки шарена сол в горещото олио.

Още докато е топло, заливаме втасалите милинки и ги слагаме в загрята на 180-200 градуса фурна. Печем до зачервяване и след това ги намазваме с масло и покриваме с кърпа за 15 минути.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Росица Борисова
Станаха страхотни,само че вместо брашно сложих галета и поръсих с шарена сол :)
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв