Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Елда с гъби и пилешко

Елда с гъби и пилешко

ДариатиДариати
Чирак
815021905001
Елда с гъби и пилешко
Снимка: Дариати
1 / 2
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Интересна комбинация с пилешко и елда си търси компания за обяд Свободни ли сте?"

Необходими Продукти

  • елда - 1 ч.ч.
  • пилешко филе - 200 г
  • печурки - 150 г
  • лук - 1/2 глава кромид
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - или пармезан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с 4-5 с.л. олио запържете нарязаните гъби и лук, както и настъргания морков. Пържете до полуготовност на гъбите.

Извадете ги и в тигана добавете месото, нарязано на хапки. Запържете го. Когато е почти до готово, върнете в тигана гъбите с лука и моркова.

Изсипете елдата и прибавете 3 ч.ч. вода. Оставете ястието да къкри на по-слаб огън, докато елдата попие водата и се свари добре.

Овкусете със сол и черен пипер. Поставете в чиния и наръсете отгоре настърган пармезан или кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: