Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета по свищовски с пикантна заливка

Кюфтета по свищовски с пикантна заливка

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Кюфтета по свищовски с пикантна заливка
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"И кюфтенцата пикантни, и заливката, а вкусът - нямаме думи да го опишем. Хапвайте и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • За кюфтенцата
  • кайма - 500 г
  • галета - 1.5 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 2 глави кромид наситнен
  • стафиди
  • черен пипер
  • чубрица
  • за пюрето
  • картофи - 1 кг
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
  • За заливката
  • олио
  • чесън - 2 - 3 скилидки нарязан на ситно
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Галетата заливаме с вода, оставяме да я поеме и смесваме с каймата, лука, яйцето и подправките. Прибираме в хладилник за час.

През това време приготвяме картофеното пюре - сваряваме картофите в подсолена вода, изцеждаме, намачкваме като прибавяме кравето масло и мляко.

От приготвената и овкусена кайма правим малки кюфтенца във формата на топче, като във всяко от тях в средата поставяме по 1 стафида, овалваме в брашно, пържим в сгорещено олио и изваждаме върху домакинска хартия.

Пикантната заливка - препържваме чесъна в няколко лъжици олио и прибавяме пушения червен пипер.

Подреждаме в чиния няколко топки картофено пюре, кюфтенца, заливаме с ароматния пикантен сос, поръсваме с пресен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: