Уникален лучник

06/01/2017
Таня Танчеваот Таня ТанчеваНовак
"Уникален или не - докрай ще бъде изяден "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 988
  • Преглеждания за месеца1581
  • Преглеждания за седмицата125
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно - 500 г
  • сол - 2 чаени лъжици
  • захар - 2 чаени лъжици
  • зехтин - 3 супени лъжици
  • мая - 7 г [ЗА ПЛЪНКАТА]
  • праз - 3 стръка
  • лук - 2 глави
  • олио - 1/2 кафена чаша
  • червен пипер - 2 чаени лъжици
  • чубрица - 1 чаена лъжица
  • домати - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и маята се разтварят в 250 мл топла вода. Сместа се оставя настрана за десетина минути. Междувременно се пресява брашното и се смесва със солта, маята, олиото. Замесва се тесто, което се намазва с олио и се слага във включена на 50 градуса фурна, докато бухне.

Докато това стане, се приготвя плънката. За целта надребнените лук и праз се задушават в малко мазнина. След като променят цвета си, към тях се добавят доматът и подправките. Разбърква се и котлонът се спира.

Втасалото тесто се поделя на две части, като едната трябва да е по-малка. От тях се разточват два кръга. По-големият се разполага в намаслена тава, като краищата му трябва да излизат навън. Отгоре се разпределя плънката и се поставя вторият тестен кръг. Той се завива със стърчащите краища на долната кора.

Така сглобения лучник се слага в загрята на 50 градуса фурна да втаса още 15 мин. След това се пече 30 минути на 180 градуса.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар