Пача по Добруджански

06/01/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Пача по добруджански - вкусотия, която се яде направо от хладилника "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свински крака - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме почистени уши и крака на прасе. Слагаме вода в тенджерка на котлона с щипка кол и ги варим до готовност. Проверяваме дали са се сварили. Към края на варенето слагаме 1 бр. дафинов лист, тъй като е със силен аромат.

След като сварят ушите и краката ги слагаме в купа. Ушите ги нарязваме на малки парченца. Краката ги обезкостяваме и нарязваме също на малки парченца. Бульона го прецеждаме с голяма цедка. Нареждаме си няколко чисти купички за супа и слагаме от месото.

В прецедения бульон добавяме черен пипер на вкус. Ако е необходимо можем да посолим. Разбъркваме с черпак. Почистваме чесъна и го пресоваме. Добавяме чесъна към бульона и пак разбъркваме. Насипваме от бульона в купичките догоре.

Слагаме в хладилника на студено да се желират. Вадим при готовност и хапваме. Има много начини и рецепти за правене на пача, но това е типична пача, която се прави в Добруджанския край през зимата. Яде се замръзнала. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар