Заек в гювеч по Шуменски

06/01/2017
Ивайлоот ИвайлоЧирак
"Едно вкусно ястие със заек, което ще ви изненада приятно с леко сладък вкус и неустоим аромат. Рецепта, която ще стане любима на любителите на дивеча "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 534
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заека на парчета (10 порции). В тенджера със сгорещена мазнина запържваме парчетата месо на два пъти до порозовяване.

След изпържването на месото го вадим.В мазнината добавяме дребно нарязания лук, чесъна, нарязаните на дребно моркови и ги запържваме.

В глинен съд (гювеч) поставяме ред месо, отгоре добавяме дребно нарязания лук чесъна, нарязаните на дребно моркови, гъби, стафиди, сушени сливи, маслини и подправки. Това го правим докато не напълним съда. Заливаме с 1 ч.ч. бяло вино и вода докато поеме.

Захлупваме с капак и поставяме в студена фурна. Включваме на пълна мощност. След като заври намаляваме и печем на 180 градуса около 180 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Petia
Petia
31.01.2017 10:12
Много често се чудя как да приготвя заешкото месо, така че да се хареса на всички.
Много интересна рецепта и скоро ще я сготвя.
Благодаря за идеята!
0
0
Стоянка Колева
Страхотна рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв