Пълнен дунавски шаран

06/01/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11743418
"Традицията повелява на Никулден да се поднася риба, у нас е прието да е шаран, а ние препоръчваме този уникално вкусен пълнен шаран! Сладко да ви е!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 226
  • Преглеждания за месеца2487
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения шаран осоляваме и натриваме с чер пипер и лимонов сок.

Всички зеленчуци наситняваме и задушаваме, прибавяме и ситно нарязания бекон, виното, червените боровинки, а домата най накрая /без да се задушава/доовкусяваме и с подправките. Пълним шарана и зашиваме.

В тавичка и върху лозови пръчки слагаме напълнения шаран, а отгоре му нареждаме парченца лимон, който имитира люспите на шарана.

Печем до готовност - около час. Украсяваме по желание.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар