Пълнен дунавски шаран

06/01/2017
"Традицията повелява на Никулден да се поднася риба, у нас е прието да е шаран, а ние препоръчваме този уникално вкусен пълнен шаран! Сладко да ви е!"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 485
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • шаран - около 2 кг
  • за плънката
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • бекон - 200 г пушен
  • печурки - 3 - 4 бр.
  • домати - 1 бр. /нарязан на малки кубчета/
  • червени боровинки - сушени /накиснати в бяло вино/
  • бяло вино - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • подправки - сол, черен пипер, зелени подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения шаран осоляваме и натриваме с чер пипер и лимонов сок.

Всички зеленчуци наситняваме и задушаваме, прибавяме и ситно нарязания бекон, виното, червените боровинки, а домата най накрая /без да се задушава/доовкусяваме и с подправките. Пълним шарана и зашиваме.

В тавичка и върху лозови пръчки слагаме напълнения шаран, а отгоре му нареждаме парченца лимон, който имитира люспите на шарана.

Печем до готовност - около час. Украсяваме по желание.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар