Войнишки курабии със свинска мас

06/01/2017
Марияна
отМариянаМастър Шеф6542555823
"С тези курабийки малките момчета порастват големи мъже "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 330
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размекваме маста на стайна температура. Яйцата ги разбиваме в купа и добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с вилица. В киселото мляко слагаме содата и я шупваме. После я прибавяме и нея в купата. Добавяме и маста. В 1 ч.ч брашно слагаме бакпулвера и разбъркваме. Добавяме чашата брашно и разбъркваме със супена лъжица.

Постепенно добавяме още брашно до получаване на лепкаво гъсто тесто. След като вече не можем да бъркаме с лъжици и почне да се отделя от стените на купата доомесваме тестото, ката му добавям малко брашно. Брашното е на око, до получаване на лепкаво тесто, гъсто, меко. Тестото да не става за точене.

С намазани с олио ръце оформяме топки равни по големина и ги нареждаме в тава застлана с хартия за печене. Всяка топка поръсваме със захар. Печем в предварително загрята фурна на 180. Трябва да е загрята, така бухват и се надуват. Стават напукани курабии със захар и много вкусни.

От продуктите стават 30 – 34 курабии. Рецептата ми е от въздрастна жена от едно Добруджанско село, дадена преди много години. От маста стават пръхкави и вкусни. Хубава е да се направи от домашна бяла мас и домашни яйца. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар