Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Войнишки курабии със свинска мас

Войнишки курабии със свинска мас

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Войнишки курабии със свинска мас
Снимка: nenen
1 / 7
06/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
30
"С тези курабийки малките момчета порастват големи мъже"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 1/3 кисело мляко
  • захар - 1 ч.ч
  • захар - за поръсване
  • мас - 1 ч.ч
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода за хляб - ½ ч.л
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размекваме маста на стайна температура. Яйцата ги разбиваме в купа и добавяме захарта и продължаваме да разбиваме с вилица. В киселото мляко слагаме содата и я шупваме. После я прибавяме и нея в купата. Добавяме и маста. В 1 ч.ч брашно слагаме бакпулвера и разбъркваме. Добавяме чашата брашно и разбъркваме със супена лъжица.

Постепенно добавяме още брашно до получаване на лепкаво гъсто тесто. След като вече не можем да бъркаме с лъжици и почне да се отделя от стените на купата доомесваме тестото, ката му добавям малко брашно. Брашното е на око, до получаване на лепкаво тесто, гъсто, меко. Тестото да не става за точене.

С намазани с олио ръце оформяме топки равни по големина и ги нареждаме в тава застлана с хартия за печене. Всяка топка поръсваме със захар. Печем в предварително загрята фурна на 180. Трябва да е загрята, така бухват и се надуват. Стават напукани курабии със захар и много вкусни.

От продуктите стават 30 – 34 курабии. Рецептата ми е от въздрастна жена от едно Добруджанско село, дадена преди много години. От маста стават пръхкави и вкусни захаринки. Хубава е да се направи от домашна бяла мас и домашни яйца. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата! Разкошни станаха курабийките. Запазвам си я ще ги правя отново.
27.02.2024 07:54
Анонимен
Анонимен
Колко минути се печатат курабийки те
08.11.2023 10:24
2
Анонимен
Анонимен
Много хубава рецепта
31.12.2022 17:21