Панирани картофи

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941222k
Панирани картофи1 / 3
03/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Няма значение дали са печени, варени, пържени или панирани - ще се изядат до последното, като се съберем с приятелите!"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 броя
  • шунка - 100 гр.
  • брашно - 3 с.л.
  • галета - 5 - 6 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват обелени цели до полуомекване и след като изстинат, се нарязват на колелца дебели 1 см.

Брашното и галетата се смесват с настърганата на дребно шунка. В получената смес се овалват намокрените предварително картофени колелца, като за панировката се притискат добре.

После се потапят в разбитите яйца и се изпържват в сгорещено олио. Отцеждат се върху кухненска ролка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
55
45
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Оффф, Боже спаси ни от персони "исками се да съм"....
Само като прочетете "....настърганата на дребно шунка ..." трябва да зарежете това ...
31.01.2016 17:40