Моята питка за Ивановден

07/01/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо833
  • Преглеждания за месеца832
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В купичка сипвате една кафена чашка от топлото мляко, маята, две лъжици захар и 1 л. брашно. Оставяте да се активира на топло. Разбивате яйцата с останалото мляко и пресявате брашното.

Смесвате всички съставки и замесвате гладко еластично тесто което покривате и оставяте да втаса. Разделяте тестото на две топки като едната е основна и е много голяма, другата е колкото ябълка, за направата на листата.

Голямата част тесто разточвате на хубаво набрашнен плот на голяма правоъгълна кора, мажете с масло и половината част поръсвате с натрошено сирене, а другата част нарязвате на ленти, които сплитате на плитки. Всяка плитка се премята върху рулото и се завива от долу, завивате на кръг и пренасяте в тава покрита с хартия за печене.

От малката част тесто разточвате кора и изрязвате триъгълници, като събирате по 3 или четири един върху друг намазани с масло, правите прорез и промушвате отдолу нагоре, готовите 4 листа редите по желание между плитките.

Оставяте да втаса и мажете с разбития жълтък с малко мляко и олио. Посипвате със семената и печете в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар