Празнична питка красавица

07/01/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"За празник или делник, тази питка винаги впечатлява!"
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 534
  • Преглеждания за месеца600
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Най-напред се активира маята в 100 милилитра топло мляко, захар и няколко лъжици брашно.

С останалите продукти и активиралата се мая се замесва тестото. Оставя се да втаса/да удвои обема си/.

Готовото тесто разделяме на 18 топчици. От всяка топка се разточва на правоъгълник, намазва се с масло, слагат се един върху друг, като се комбинират по три, така че да се получат шест.

Завива се на руло, разрязва се по дължина, увиват се двата края и се завива на възел.

Всяко възелче се настанява в съда за печене. Втасва. Маже се с разбит жълтък с малко прясно мляко и олио. И се пече на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар