Турска вестник баклава

07/01/2017
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
"Знаете какво казват за турските баклавички, дори султанът не може да им устои "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 221
  • Преглеждания за месеца699
  • Преглеждания за седмицата411
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • орехи - 200 г
  • кори за баница - 1 пакет
  • масло - 125 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • За сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете корите на три еднакви части по дължина. Вземете една лента кора, намажете я с помощта на четка с олио и сложете още една отгоре, която също се намазва с олио. Смелете орехите и сложете малко от тях върху корите.

Нагънете ги на хармоника и прегънете краищата им така, че да се получи вързопче. След това обърнете вързопчето и го поставете в намазнена тава. Така се процедира и с всички останали кори. Сложете на котлона касеролка и загрейте останалото олио, добавете маслото и изчакайте да се разстопи.

Когато е готово, намажете баклавичките с мазнината и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. През това време си пригответе сиропа. В тенджера изсипете водата и захарта и варете, докато се получи гъст сос.

Малко преди да снемете сиропа от котлона, добавете лимоновият сок и ванилиите. След като баклавата е готова и вече изстинала, се залива с топлия сироп и се оставя да престои 12 часа.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар