Турска вестник баклава

07/01/2017
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
"Знаете какво казват за турските баклавички, дори султанът не може да им устои "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 253
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете корите на три еднакви части по дължина. Вземете една лента кора, намажете я с помощта на четка с олио и сложете още една отгоре, която също се намазва с олио. Смелете орехите и сложете малко от тях върху корите.

Нагънете ги на хармоника и прегънете краищата им така, че да се получи вързопче. След това обърнете вързопчето и го поставете в намазнена тава. Така се процедира и с всички останали кори. Сложете на котлона касеролка и загрейте останалото олио, добавете маслото и изчакайте да се разстопи.

Когато е готово, намажете баклавичките с мазнината и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. През това време си пригответе сиропа. В тенджера изсипете водата и захарта и варете, докато се получи гъст сос.

Малко преди да снемете сиропа от котлона, добавете лимоновият сок и ванилиите. След като баклавата е готова и вече изстинала, се залива с топлия сироп и се оставя да престои 12 часа.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!