Кекс с канела и сладко

07/01/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
"Идеално допълнение към следобедното кафе - ароматен, нежен и много вкусен кекс "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 499
  • Преглеждания за месеца544
  • Преглеждания за седмицата180
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • кисело мляко – 1 ч.ч
  • захар – 1 ч.ч
  • олио – ½ ч.ч
  • брашно - 2 1/3 ч.ч
  • канела – 2 ч.л
  • сладко – 4 с.л
  • пудра захар – за поръсване
  • бакпулвер – 1 бр.
  • олио - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарваме яйцата на стайна температура. Чукваме едно по едно яйцата в суха купа. Заедно с захарта разбиваме яйцата с миксер продължително до пухкав крем. Добавяме олиото и продължаваме да разбиваме.

Добавяме киселото мляко и пак разбиваме всичко. Най-накрая пресяваме брашното и слагаме вътре е дин бакпулвер. Прибавяме на малки части брашното в купата и разбиваме с миксера.

След като сме объркали добре слагаме 4 с.л сладко, не повече, защото става много сладко, тъй като в кекса има и захар и 2 ч.л канела за аромат и цвят. Разбъркваме да отиде сладкото навсякъде в кашата на кекса. Намазваме малка форма за кекс или форма за торта с подвижна дъно с олио. Посипваме я с брашно, за да не полипне кекса. Изсипваме кашата.

Заглаждаме да стане равно. Печем в предварително включена и загрята фурна. Печем на 180 градуса докато кексът се изпече. Проверяваме с клечка за зъби дали се е изпекъл добре. Вадим го и го режем по дължина и ширина на парчета. Поръсваме с пудра захар с цедка.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар