Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Палачинки със сладко от дренки

Палачинки със сладко от дренки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Палачинки със сладко от дренки
Снимка: Марияна
1 / 3
07/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
8
"Знаем, че сте правили палачинки, но правили ли сте палачинки със сладко от дренки? Така си и мислехме"

Необходими Продукти

  • дренки - 2 кг.
  • захар - 500 г
  • лимонена киселина - 2 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 250 г
  • сол - на върха на ножа
  • захар - 2 с.л
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • масло - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодът се измива. Слагаме ги в съда, в който ще ги варим. Залива се със студена вода, не само да покрие, но и 6 см. над плодовете. Варим до омекване на плодовете. После прецеждаме през тензух. Прибавяме захарта.

Варим пак на тих огън на котлона до готовност. Разбъркваме често. Можем да пробваме върху чиния, целта е капката да не се разлива. Пет минути преди да стане, слагаме лимонената киселина и разбъркваме. Още горещо го затваряме в измити, сухи, малки бурканчета. Затваряме с капачки много добре. Обръщаме с капачките надолу.

В купа разбиваме 3 яйца с 2 с.л захар с вилица. Прибавяме прясното мляко и пак разбъркваме. Добавяме сол на върха на ножа и 1 с.л масло. Ползваме само масло.Добавяме бавно брашното с 1 ч.л брашно в него постепенно и разбиваме с тел много бързичко, за да не стане на бучици самото брашно.

Оставяме настрана за малко време. Загряваме през това време тигана, в който ще ги печем палачинките. Слагам сол, за да не са безвкусни.Мажем тиган ас бучица масло и изливаме 1 черпак. Изпичаме палачинките от двете страни поетапно.

Слагаме ги в голяма плитка чиния. Всички готови палачинки изпечени покриваме да останат меки. Мажем ги с готовото желе от дренки. Да ви е сладко! Хапваме с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: