Шаран с морска сол на фурна

07/01/2017
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач217212
"Този шаран е истински празник за душата - перфектното предложение за Никулденската трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 182
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. (2 - 3 кг)
  • морска сол - колкото да покрие цялата риба, около 2 кг
  • черен пипер
  • сол
  • лимони - 2 бр.
  • девесил - /лющян/, лично аз много обичам тази подправка и слагам 10 - 15 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства добре от люспите и вътрешностите, измива се хубаво подсушава се с кухненска хартия.

Нареждаме единия лимон нарязан на колелца с корите в корема на шарана, подправяме с малко сол, черен пипер с нареждаме и листата девисил.

Върху тавата изсипваме част от морската сол, върху нея поставяме шарана и я покриваме с парчета лимон и след това посипваме с морска сол цялата риба да се скрие. Печем в предварително загрята фурна, на умерена температура.

След като се изпече рибата се начупва солената кора. Консумира се с гарнитура по желаниеподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Veli
Veli
24.07.2018 14:35
И още един въпрос - става ли по-солен шарана така изпечен?
2
0
Veli
Veli
24.07.2018 14:33
Извинете, а не трябва ли да се понамокри морската сол с малко вода!? Мерси за отговора!!!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв