Сладки триъгълници с орехи

07/01/2017
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Толкова ни хареса вкусът им, че ги направихме вече три пъти. Сега е ваш ред "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции80
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо304
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • масло - 100 г
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за намазване
  • сладко от кайсии - 3 - 4 с.л.
  • масло - 150 г
  • захар - 150 г
  • ванилова захар - 2 бр.
  • орехи - 100 г смлени+150 г нарязани
  • за глазурата
  • черен шоколад - 200 г
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. Добавете захарта, маслото, жълтъка и ваниловата захар. Замесете меко и гладко тесто. Оставете в хладилника за 1 час. Разточете го на голяма кора (колкото тавата от печката) и я прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене. Намажете кората с кайсиевото сладко.

В касерола разтопете маслото, захарта и прибавете смлените орехи. Хубаво разбъркайте и свалете от котлона.Към получената смес добавете нарязаните орехи. Разбъркайте добре, оставете леко да се охлади и разпределете върху маслената кора.

Печете на 180 градуса около 25 минути. Извадете и оставете да се охлади. Нарежете блата на еднакви ленти по дължина и ширина. Получените квадратчета нарежете по диагонал, така от всяко квадратче, ще получите по две триъгълни сладки.

Разтопете шоколада и към него добавете олиото. Разбъркайте добре. Вземете всеки триъгълник и потопете крайчетата му в шоколада. Оставете ги върху решетка да стегне шоколада и след това ги приберете в кутия.

За по-лесно прехвърляне на кората в тавата, я разточете върху хартия за печене и прехвърлете. Вместо орехи, може да използвате лешници или бадеми.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар