Пълнени чушки с кафяв ориз

08/01/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2703349102
"Класическа рецепта за пълнени чушки, но не с обикновен, а със здравословен кафяв ориз "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 546
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза, заливаме го със студена вода и го оставяме цяла вечер. На другия ден изхвърляме водата.

След това нарязваме лука на ситно и слагаме в тигана, в който сме загрели зехтина. Когато лукът омекне прибавяме каймата и пържим. След като е готова добавяме нарязания морков и обезкостените маслини.

Задушаваме и тях и слагаме ориза, докато стани стъклен и накрая слагаме доматите и подправките, разбъркваме всичко и наливаме водата.Сварява се на бавен огън, докато поеме водата.

Като изстине плънката пълним чушките и нареждаме в тавичка. Наливаме 200 мл. и поливаме малко с зехтин и слагаме да се пекат в фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар