Огретен Картофена лазаня

08/01/2017
"Вкусна идея за обяд, която ви позволява за разчистите хладилника и същевременно да сготвите вкусно и ароматно ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо716
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват, след което се нарязват тънко по дължина и се овкусяват със сол и черен пипер (по около равна чаена лъжичка или на вкус).

Тавичката се намазва с олио и се подреждат в нея картофи, редувани с топеното сирене, бекон и пак топено сирене + нарязаните кисели краставички (вижда се в снимките), върху последния ред се настъргва приготвения кашкавал и се залива със смес от разбитите яйца и сметана.

Пече се за около 40 минути на 180-200 градуса, като се следи и при необходимост се изключва по-рано горния реотан или се завива с фолио за да не загори или да не останат сурови картофи към средата.

Рецептата подлежи на модификации според вкуса и наличните продукти.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар