Супа от леща с домати

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304931517021
08/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"С мерак я приготвихме, с майсторлък я овкусихме - с апетит да си я хапнете"

Необходими Продукти

  • червена леща - 150 г
  • леща - 150 г зелено - кафява
  • домати - 300 г на кубчета
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • зехтин - 30 мл
  • черен пипер
  • сол
  • шафран
  • босилек
  • риган
  • естрагон - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете двата вида леща с вода на котлона. Оставете да ври 30 минути, червената ще се свари, но другата трябва да е малко по-сурова.

През това време запържваме чесъна, който е цял (не го режем) и след малко добавяме лукът който трябва да стане прозрачен.

Добавяме и рендосан морков, чушката на кубчета и доматите. Пържим 5 минути на слаб огън.

Добавяме всички подправки към лещата с изключение на естрагона варете още 5 минути и махнете от котлона и добавете естрагона тогава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: