Кускус със сирене

08/01/2017
Иввот ИввНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо64
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето. Настъргваме кашкавала в чинийка. В дълбока тенджера сипваме около 2.5 литра вода. Пълни се около 2/3 от тенджерата с вода.

Слагаме тенджерата на котлона и изчакваме да заври водата. След като заври водата, добавяме 2 ч.л. сол и разбъркваме. Добавяме и кускуса. Внимателно разбъркваме, за да не залепне.

Сваряваме кускуса в подсолената вода до омекване – около 10-15 минути на средна степен на котлона. Отцеждаме кускуса, когато е готов и отново го връщаме в тенджерата.

В тиган разтопяваме маслото и леко го запържваме. Внимавайте да не загори. Заливаме кускуса със запърженото масло и разбъркваме.

Добавяме и натрошеното сирене. Отново разбъркваме. Разпределяме кускуса в чинии. Така разпределете количеството кускус, че да е достатъчен за всички предвидени порции. Всяка порция се поръсва с настърган кашкавал (по желание). По желание може да се украси с маслинки и стръкчета магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар