Яхния със зелен боб и свинско месо

08/01/2017
Емилия Петкова
отЕмилия ПетковаЧирак61111
"Изпитана рецепта от съкровищницата на най-вкусните селски яхнии - сладко да ви е "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 162
  • Преглеждания за месеца992
  • Преглеждания за седмицата259
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • зелен боб - 1 буркан стерилизиран
  • домати - 150 - 200 г от консерва
  • червен пипер - 1 суп.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л. за сгъстяване (на яхнията)
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер на вкус
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - ½ бр. червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото предварително се сварява за около 40 минути. Нарязват се лукът, морковът и чушката на ситно, запържват се в отделна тенджера с малко олио и към тях се прибавя свареното месо.

Долива се бульонът от месото и когато то заври, се прибавят доматите и червения пипер.

Ястието се вари още 20 минути и след това се добавя брашното, размито в малко вода, накрая се добавят и солта и подправките.

Вари се още 10-15 минути на слаб огън при непрекъснато бъркане и ястието е готово!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Anita Doncheva
Anita Doncheva
28.05.2018 09:55
Рецептата не е лоша, ама кога се добавя зеления фасул, защото в Начина на приготвяне никъде не го виждам?
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!