Пухкави понички с извара

09/01/2017
Румяна милчева
отРумяна милчеваЧирак13012371
"Убиец на диети със стил и неустоим аромат - ретро понички с извара "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо563
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа изсипете изварата, яйцата, брашното, захарта, содата и солта и разбъркайте внимателно да се смесят продуктите.

В тенджера налейте олио или зехтин повечко, така че да се потопят поничките поне наполовина.

След като олиото е добре загрято, направете топки с големината на орех.

Пържете до златисто на слаб огън от двете страни.

Сервирайте в чиния поръсени с пудра захар и ванилия.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Чудесни понички!! Изварата ги прави леко влажни отвътре и много меки и пухкави. Само бих обърнала внимание, че брашното ми се видя твърде малко и добавих още мъничко. При всички положения сместа трябва да е рядка ,но не чак прекалено. Като съвет бих дала, при пържето да ползвате две лъжици, като с едната взимате от рядкото тесто, а с другата избутвате във сгорещеното олио -за предпочитане на среден огън, за да не изгарят отвън, а отвътре да остават сурови.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв