Вита баница със сирене и яйца

08/01/2017
"Струва си да станете в почивните дни един час по-рано, за да събудите семейството си с миризмата на топла вита баница с яйца и сирене с домашно точени кори "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо641
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За тестото
  • вода - 300 мл.
  • мая - 1/2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • За плънката
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 300 - 400 г
  • олио - или друга мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се затопля, размива се маята в нея. Слага се солта, захарта, олиото и яйцето. Разбива се добре. Добавя се брашното, до омесването на меко тесто.

Оставя се да втаса за около 30 мин. Разделя се на малки топчета и се разточва на тънки кори.

Всяка кора се поръсва със сирене, разбитото яйце. Слага се и малко мазнина. Навива се и се подреждат в тава. Изпича се и се задушава.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар