Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със задушена тиква, ванилия и орехи

Баница със задушена тиква, ванилия и орехи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Баница със задушена тиква, ванилия и орехи
Снимка: Марияна
1 / 4
08/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Баница с тиква, която се топи в устата - топла, топла. Чудесно допълнение към сутрешното ви кафе или приятна следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг настъргана
  • кори за баница - 500 г фини точени
  • захар - 250 г
  • олио - 250 мл общо
  • канела - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • орехи - 200 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си тиквата. Настъргваме я на рендето. В тенджера слагаме малко олио и изсипваме тиквата и я задушаваме. Разбъркваме с лъжица, аз я задушавам в голяма тенджера и разбърквам с дървена лъжица. Нужно е да омекне.

Прехвърляме я в тава да изстине леко. Слагаме вътре ванилията и канелата. Почистваме орехите и ги смиламе с машинка. Прибавяме тях и захарта. После разбъркваме всичко с лъжица. Намазваме с олио тавата от фурната.

На масата си отваряме пакета с кори и в отделени два броя, може и три, зависи колко са дебели, ги мажем с олио леко всяка една с четка. Отгоре нанасяме богато от сместа върху корите с лъжица. Навиваме на руло. И така докато свършат корите.

Рулата ги редим едно до друго в тавата. Поливаме на струйка малко олио по рулата. Печем в загрята на 180 градуса, фурна която предварително сме загрели. Печем докато баницата стане готова и придобие приятна коричка. Режем рулата на парчета. По желание поръсваме парченцата обилно с пудра захар. Хапваме с кафе или компот. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: