Питка за Тодоровден

19/03/2016
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 508
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 100 мл топличка вода заедно със захарта. Разбъркайте с 2-3 с.л. брашно и оставете да втаса около 20-тина минути.

Пресейте брашното, направете кладенче и добавете маята, солта и вода (около 200 мл). Замесете меко тесто, като постепенно прибавяйте по малко олио. Омесеното тесто се оставя да почине за още 20 минути. По желание се добавят в него орехи и сушени плодове след втасването.

Сложете питката в намаслена тава, като заделите малко тесто за направата на украсата. От заделеното тесто оформете слънце, житни класове или направете украса по ваше усмотрение.

Оставете оформената питка да втаса още 20 минути. Намажете питката за Тодоровден с разбит жълтък с малко вода и сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна.
подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Любка
Любка
03.03.2012 14:12
Изглежда чудесно. Ще се опитам да я направя, за да я опитаме и на вкус. Прекрасна е.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв