Свинска каварма с праз

ИввИвв
Чирак
5737270372
Свинска каварма с праз
Снимка: Ивв
1 / 5
08/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Кавърмата трябва да е направена така, че да ви се иска не само да отопите чинията с хлебче, ами направо да оближете тавата"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1/2 кг
  • праз - 3 стръка
  • доматено пюре - 50 г (домати буркан)
  • кашкавал - 50 г (настърган)
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • чубрица
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем свинското филе на малки късчета (кубчета). Запържваме месото до зачервяване, след това слагаме праза да се запържи леко и се задушава заедно с месото.

Прибавяме червеното вино и го оставяме леко да се изпари и слагаме доматеното пюре, солта, чубрицата, червения и черния пипер.

След като се задуши отново, го слагаме в тавичка да се запече на предварително загрята на 220 градуса фурна.

5 минути преди да го извадите поръсете със настъргания кашкавал и го оставете кавърмата още малко за да се запече и разтопи кашкавала.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: