Пържен ориз с яйце по китайски

09/01/2017
Румяна милчева
отРумяна милчеваЧирак13012371
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 862
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза до готовност, отцедете от водата и сложете в хладилника, за да изстине .

Морковите и гъбите нарежете на тънки ивици, лютата чушка нарежете на много ситно, тиквичките - на средни кубчета, а лука и чесъна - на ситно. Джинджифилът се рендосва на ситно ренде.

Сипете в тигана сусамовото масло, чесън, джинджифил и нарязани чушки. Запържете за една минута.

Добавете морковите и запържете 1-2 минути още, след това добавете тиквичките и гъбите, запържваме за няколко минути още. Като са готови, добавете студения ориз и дръжте около 2 минути.

В купа сложете яйцето и соевия сос, разбийте и изсипете при ориза, бъркайки го. Премахнете от котлона и добавете зеления лук.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар