Пилешки шницели с картофи

08/01/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"Да, пържено е и е ужасно вкусно. Затова смело включвайте котлона и слагайте шницелите, време за фитнес винаги ще се намери "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 750 г бяло
  • олио - за пържене
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • брашно – 5 с.л.
  • галета - 5 с.л.
  • яйца – 2 бр. големи
  • прясно мляко – 4 с.л.
  • картофи – 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си пилешкото бяло месо на тънки парчета с остър нож. Пилешките филенца ги поръсваме от всички страни със сол, черен пипер и червен пипер.

Овкусяваме от всички страни. В чиния слагаме брашното. В друга слагаме галетата. В купичка, не много дълбока, разбиваме с тел две яйца много добре с прясното мляко.

Овалваме пилешките филенца в брашно от двете страни и потупваме, после в разбитите яйца и накрая овалваме едни след друго в галетата. Загрели сме вече олиото в тиган на котлона.

Пържим от двете страни всичките страни. Слагаме изпържените шницели в йена, похлупваме да се задушат. Обелваме картофите и ги измиваме.

Режем картофите с къдраво ножче. Изпържваме картофите в горещо олио на котлона. Слагаме картофете в купа и поръсваме със сол и разбъркваме.

Сервираме шницели с картофи. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар