Сиропирана сладка баница с домашни точени кори

08/01/2017
Иввот ИввНовак
"За приготвянето на тази вкусна баница си трябва и майсторлък, но веднъж направите ли я, по усмивките на всички ще разберете, че си е струвало усилията "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо643
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пригответе сироп от 1 л. вода и толкова захар, може да сложите и ванилията. Оставете го да изстине.

През това време замесвате тесто от разтворената в хладко мляко мая, разбитите яйца и брашно около 1 кг. или колкото поеме.

Полученото тесто разделяме на топки, от които разточвате тънки кори. Всяка от корите поръсвате с предварително разтопено масло и сместа от канелата и орехите. Завивате на руло и нареждате в тава.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна до златисто. Изпечената баница се залива с предварително приготвения сироп от водата и захарта и се изчаква да поеме хубаво.

Добър апетит!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар