Сиропирана сладка баница с домашни точени кори

08/01/2017
"За приготвянето на тази вкусна баница си трябва и майсторлък, но веднъж направите ли я, по усмивките на всички ще разберете, че си е струвало усилията "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 272
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • суха мая - 1 пакетче
  • масло - 250 г краве
  • орехи - около 1 ч.ч. смлени
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сироп от 1 л. вода и толкова захар, може да сложите и ванилията. Оставете го да изстине.

През това време замесвате тесто от разтворената в хладко мляко мая, разбитите яйца и брашно около 1 кг. или колкото поеме.

Полученото тесто разделяме на топки, от които разточвате тънки кори. Всяка от корите поръсвате с предварително разтопено масло и сместа от канелата и орехите. Завивате на руло и нареждате в тава.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна до златисто. Изпечената баница се залива с предварително приготвения сироп от водата и захарта и се изчаква да поеме хубаво.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар