Мамини тригунки

08/01/2017
Мартина Траковаот Мартина ТраковаПомощник Готвач 1x
"Искате той да се влюби във вас - направете му от тези мамини тригунки "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 505
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пак. (800 г)
  • орехи - 300 г
  • захар - 3 с.л.
  • яйцa - 1 бр.
  • за сиропа
  • вода - 1 литър
  • захар - 1 кг
  • ванилия - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме размразеното бутер тесто на правилни квадрати. Орехите ги смиламе на дребно. Към тях прибавяме яйцето и захарта.

Разбъркваме добре, така че орехите да са на вид като мокър пясък. Поставяме по малко от ореховата плънка в единия край на квадратите и загъваме на триъгълник.

Леко притискаме, така че при печене да не се разтворят. Печем тригуните в загрята фурна 180 градуса до надуване и златисто (около 15 -20 мин). Водата слагаме на умерен котлон и добавяме захарта.

След като заври оставяме 20 минути да се вари. Махаме от котлона захарния сироп и добавяме ванилията. Сиропираме изстиналите тригуни с леко охладения сироп. Не заливайте с врял сироп!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар